Великденски празници

Великден на остров Корфу

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Дати на отпътуване:

Цена от: 377 лв.
Програма

ПРОГРАМА:

 

1 ДЕН

02:00 ч. Отпътуване от Бургас от бул. „Демокрация”, спирката на Трета поликлиника. Спирки по пътя за почивка. Привичер пристигане на пристанището на град Игуменица и пътуване с ферибот до остров Корфу /Керкира/, 2-рият по големина от красивите йонийски острови, наричан още „Островът на нимфите”/около 2 часа/. Както всеки гръцки остров, и този е свързан с древногръцката митология и по-точно с богът на моретата и океаните Посейдон, който бил влюбен в Керкира, дъщеря на речния бог Азоп и нимфата Менопа. Корфу има богата история, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, Венеция, Франция, Англия. Именно затова островът е прочут със забележителната си архитектура, но най-вече със запазените венециански крепости на главния град, като очарова и с пищната си растителност, скалистите си заливчета, пясъчните си плажове и мек клима. Корфу става гръцко владение едва през 1864 година и един от най-посещаваните гръцки острови по всяко време на годината. Вечеря. Нощувка. 

 

2 ДЕН 

Закуска. Трансфер за включване в Литийното шествие в чест на Свети Спиридон – закрилник на острова. След приключване на шествието с камбанния звън в 11:00 ч По желание  Целодневна екскурзия: Палеокастрица - един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира "Палеокастрица" - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Вечеря в хотела. След вечеря около 23:00 ч трансфер до столицата на острова за тържествата по случай Възкресение Христово.Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася Свещения огън/ свеща от която всички палят своите свещи/. Нощувка. 

По време на Великденските празници гръцките власти регулират двежението в центъра на столицата Керкира, за което е възможно самостоятелно придвижване до паркинга на автобуса, пеша или ползване на общински превоз който е безплатен в тези дни!

3 ДЕН

Закуска.По желание По желание Туристическа програма в Корфу (минимум 4 часа.): посещение на двореца "Ахилион" /XIX в./, разположен в селището Гастури, на около 10 км южно от Керкира. Дворецът е лятната резиденция най-известната принцеса в света - австрийската Императрица Елизабет Баварска, известна като Сиси и е построен в чест на древногръцкия герой Ахил. Посещават се градините и вътрешността - разкошните покои и "тихото гнездо" на легендарната принцеса, покоите на Кайзера, капелата и т.н. Продължаване за град Корфу /Керкира/. По пътя фотопауза на полуостров Канони - това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси, т.нар. Миши остров, като легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Посещение на манастира "Богородица Влахерна". Следва пешеходна обиколка, която започва от най-големия площад в Гърция, наречен "Еспланада" - сърцето на град Керкира. В града има две крепости - Венецианска и Византийска и напомня на на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, създадена по подобие на Парижката улица Риволи, Кметството, портата Свети Георги и дворецът "Св.Св. Михаил и Георги" (отвън), където понастоящем се помещава Музеят на азиатското изкуство, църквата "Свети Спиридон", закрилник на острова, католическата катедрала. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело. В ранния следобед Празничен Великденски обяд. Нощувка.

 

4 ДЕН

Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на град Янина - живописната столица на областта Епир, романтично разположена на бреговете на езерото Памвотис. В езерото Памвотида се намира остров Ниси (острова, на който е избягал Али Паша за да се спаси от византийците, там е заловен и обезглавен) – има обиколна алея, която ви дава възможност да обиколите целия остров. До Ниси се стига с лодка, която е част от обществения транспорт. По средата му има цитадела (там е обсаден Али Паша). Специалитетът на острова са жабешките бутчета. По средата на града в замъка на Али Паша в Йоанина се намира джамията на Али Паша – в момента там се помещава общинския исторически музей, в който се съхраняват много произведения на народното изкуство, оръжия и мечове от периода на Османската окупация на областта. Йоанина е известна и със сребърните си изделия. Завръщане в Бургас  късно вечерта около 23.00 ч.

 

 

ПАКEТНИ ЦЕНИ, МЯСТО И ЧАС НА ОТПЪТУВАНЕ

Тръгване от

Цена на възрастен в двойна или тройна стая

Цена за единична стая

Цена на дете до 12г. настанено с двамата родители

Цена на дете до 12г. настанено с един родител

ориентировъчен час на отпътуване

място на отпътуване

трансфер при мин. 4 човека

Бургас

377

497

339,3

358,15

2:00ч

Спирката на краставицата

 

Поморие и Несебър

387

507

348,3

367,65

1:30ч - Поморие        1:00ч - Несебър

Поморие от хотел "Феста Поморие" Несебър от OMV

включен в цената

 

Цената включва: 

*    Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания-3*/4*

*    3 нощувки с три закуски и две вечери в хотел 3* на остров Корфу / *вечерите са без включени напитки /

*    Празничен Великденски обяд

Трансфер за Литийното шествие

*   Трансфер за Вечерната литургия

 *   Посещение на Янина

 *  Екскурзоводско обслужване по маршрута

*   Пътни такси и фериботни такси и билети

* Медицинска застраховка на стойност 10 000€

 


Цената не включва: 

·        *  Разходите от личен характер

·        *  Пешеходна обиколка на столицата Керкира, посещение на Канони – 10 евро

·        * Екскурзия до манастира " Света Богородица" над Палеокастрица 15 

·       *   Доплащане за единична стая - 80 лв.

·        * Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,5 евро на турист на ден в хотел 1*/ 2*;

1,5 евро на турист на ден в хотел 3*;  3 EUR на турист на ден в хотел 4*;  4 EUR на турист на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел или се събира предварително от екскурзовода в автобуса!)

·       *  Входните такси за музеи и други туристически обекти двореца „Ахилейон”- 7

·       

 

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!