Екскурзии Хърватия

"Перлите на Адриатика"

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Дати на отпътуване:

Цена от: 598 лв.
Програма

1-ви ден:

Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия за Хърватия – почивки по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Вечеря. Нощувка.

 

2-ри ден:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка (около 3-4 часа) в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера. Разглеждат се с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса. (Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки). Отпътуване за Задар – един от най-укрепените градове на адриатическото крайбрежие в древността, който през вековете винаги е бил център на много събития в културен и исторически план: тук през 1396 г. е основан първият хърватски университет, написан е първият роман и е публикуван първият хърватски вестник. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района. Вечеря. Нощувка.

 

3-ти ден:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване и кратка фото-пауза в Шибеник – основан от хървати, но владян от венецианци, византийци, унгарци, босненци съхранил културни паметници от различни епохи. Най-голямата забележителност е катедралата „Св.Яков“ – един истински шедьовър от мрамор и варовик, включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Трогир, чийто стар град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пристигане и свободно време за разходка в старата част, построена на малко островче, разположено между брега и остров Чиово – Лоджията с Часовниковата кула, катедралата “Св.Лаврентий”, крепостта „Камерленго”.  Отпътуване за Сплит – градът на римския император Диоклециан и втори по големина в Хърватия. Пристигане и свободно време за разходка в  центъра – двореца на Диоклециан, Катедралата, Храма на Юпитер. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района. Вечеря. Нощувка.

 

4-ти ден:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в Дубровник – перлата на адриатическото крайбрежие. Пешеходна обиколка на старата част на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод – централната старинна улица "Страдун", паметника Гундулич, паметника на Орландо, Йезуитската църква “Св.Игнасиус”, Францисканския манастир /отвън/, Доминиканския манастир /отвън/, виждат се църквите "Св.Спас" и "Св.Влах" – светеца защитник на града, галерията "Княжев двор" /отвън/. По желание и срещу доплащане разходка с корабче и посещение на остров Локрум (при подходящи метеорологични условия за плаване) обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял. Свободно време за обяд и разходка в стария град. Отпътуване за Черногорската ривиера. Прекосяване с ферибот на най-тясната част на един от най-атрактивните заливи в света – Которския, известен още и като най-южния фиорд в Европа. Отпътуване и настаняване в хотел 3* на Будванската ривиера. Вечеря. Нощувка.

 

5-ти ден:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и разглеждане на стария средновековен град Котор – Часовниковата кула, Католическата катедрала “Св. Трифон”, църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”. Отпътуване и кратко след това пристигане в Будва – средновековен град, разположен на полуостров, обграден от крепостна стена с 15 отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни средиземноморски цивилизации. Свободно време за разходка из живописните тесни улички на стария град. Отпътуване за Албания. Фото-пауза на главния път над о.Свети Стефан – любимо място за почивка на известни личности. Преминаване на черногорско-албанската граница. Фото-пауза на Шкодренското езеро – най-голямото на Балканския полуостров, разоложено на границата между Албания и Черна гора. Отпътуване и настаняване вечерта в хотел 3* в района на Дуръс – най-известният албански курорт. Свободно време за разходка в някогашната българска крепост Драч – останките на крепостната стена, античния амфитеатър, Венецианската кула – ротондата и др. Вечеря. Нощувка.

 

6-ти ден:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за България през Македония. Пристигане в София вечерта, в Бургас и Варна около и след полунощ.

 

Цена:

Тръгване:

от София

от Бургас

от Варна

Цена на възрастен в двойна/тройна стая: 

573.00 лв.

598.00 лв.

627.00 лв.

Цена лица до 12г. в стая с двама възрастни:

523.00 лв.

548.00 лв.

577.00 лв.

* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
 

Цената включва:

* транспорт с лицензиран автобус;
* пътни, магистрални и гранични такси;
* туристическа такса, чек пойнт такса и паркинг;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Задар;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Сплит;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* на Будванската ривиера;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Дуръс;
* 5 вечери в съответния хотел;
* местен лицензиран екскурзовод за пешеходната обиколка на Дубровник;
* водач на агенцията по време на пътуването.

 

Цената НЕ включва:

* доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 5000 €  за лица на възраст до 69.99 год. – 6 лв.; за лица 70-84.99 год. – 14.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
* доплащане за единична стая – 35 лв. на вечер;
* доплащане за ползване на двойна седалка от един турист:  260.00 лв.;
*  обиколка с корабче на о. Локрум – 10 € (20 лева) на човек и включва: двупосочен билет, входна такса;
* билети за градски транспорт, лични разходи и входни такси за музеи и забележителности: природен парк “Плитвички езера”/входна такса+влакче+корабче/ – 110 HRK; Шибеник: катедралата „Св.Яков“ – 45 HRK; Сплит: Етнографски музей – 25 HRK; Катедралата и Храмът на Юпитер – 20 HRK; Дубровник: Крепостната стена на Дубровник – 150 HRK; Княжев двор + 8 обекта (музеи и галерии) – 100 HRK; Доминикански манастир  – 30 HRK; Старата аптека във Францисканския манастир – 30 HRK; лифт в Дубровник – 108 HRK; еднопосочен автобусен билет 10 HRK, закупува се в автобуса; Будва: цитаделата с музея на открито в Будва – 4 €; музея на морето в Котор – 4 €; катедралата Св.Трифон – 3 €

Допълнителна информация:

* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро и с 10% завишение в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Национални валути: в Хърватия – куна (HRK) – 1€ ~ 7.4 HRK; в Черна гора – евро; в Албания – албански лек – 1€ =140 ALL; 1лв.=70.61 ALL;
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Часово време: България: 12.00 ч. – Хърватска, Черна гора, Албания: 11.00 ч.