Екскурзии Хърватия

Магнетичните Плитвички езера

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Дати на отпътуване:

Цена от: 546 лв.
Програма

 

ПРОГРАМА:

 1 ДЕН: Бургас - Белград

Oтпътуване по маршрут Бургас - Стара Загора - София - Белград.

Слeдобед пристигане в Белград и по желание Автобусно пешеходна програма в Белград с местен екскурзовод на български език. Посещава се храм „Св. Сава“, който след завършването му ще е най-големият православен храм (беседа), преминаваме през квартала на богатите, улицата с посолствата. През един от четирите моста се отправяме към „новия Белград”. През друг мост се преминава към старата част на града, откъдето се открива невероятна гледка към  крепостта Калемегдан, църквата „Св. Петка“, църквата „Св. Ружица“ и др. За около 3,5 часа ще се потопите в дневния и нощния живот на белградчани. Ще видите следите от войната през 1991 г. Ще се насладите на красотата и на величието на мостовете над реките Сава и Дунав. Настаняване в хотел 2/3*. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН: Белграс - Загреб

Закуска. Свободно време или по желание Разходка с корабче по реките Сава и Дунав. По време на разходката с корабче ще имате възможност да видите мястото, където река Сава се влива в река Дунав. Ще се насладите на града от друга гледна точка, ще видите красивата природа около бреговете на реките, различни заведения и нощни клубове, където младежите обичат да се забавляват. Вижда се и известният квартал Земун. Продължителност минимум 1 час. (По желание, срещу допълнително заплащане).    

Отпътуване за Загреб. Следобед пристигане в столицата на Хърватия. Настаняване в хотел 2/3* в Загреб. По желание Автобусно-пешеходна екскурзия с пълна туристическа програма с местен лицензиран екскурзовод на руски език, включваща посещение на Катедралата, централния площад “Бан Йелачич”, Стария град: Каптол и Градец; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. По време на обиколката ще видите различни сгради в австро-унгарски стил, музикалната академия, театъра, приличащ много на нашия театър ”Иван Вазов”, множество красиви паркове. Ще се насладите на изумителната смесица от комунистически постройки и величествени барокови сгради. Свободно време на площад „Бан Йелачич”. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН: Загреб-Плитвице - Дубровник

Закуска. Отпътуване за „Плитвички езера” – най-красивият и известен хърватски национален парк, който е и в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери. Езерата се разглеждат с панорамно корабче, което е включено в цената на входната такса. Националният парк „Плитвички езера” се посещава от около един милион туристи годишно. (Заплаща се входна такса.)

Следобед отпътуване за гр. Дубровник - един от бисерите на света, наричан Перлата на Адриатика. Този неописуемо красив средновековен град е запазил същия онзи вид, който е оформян от 12 до 17 век. Настаняване в хотел 3* в Неум. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН: Дубровник

Закуска. По желание Пешеходна обиколка на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод. В Стария град се посещават площад Лужа, двореца Спонца, църквата Свети Влахо, колоната на Орландо, малкия и големия фонтан на Онуфрий, Готическия Княжески дворец, Катедралата Света Богородица и др. Свободно време за обяд.

Следобед възможност за екскурзия с корабче до остров Локрум обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял и свободно разхождащи се пауни из острова. (По желание, заплаща се билет за корабчето) Продължителност около 2 часа.

Обзорна обиколка на Зупски залив. Разглеждане на туристическия град Цавтат -  известен като древния Епидавър на Адриатика, основан от древните гърци през 6 в.пр.н.е. Свободно време за разходка по крайбрежната улица отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти. Свободно време.

Привечер връщане в хотела. ВечеряНощувка.

5 ДЕН: Дубровник-Котор-Будва

Закуска. Отпътуване за Черна Гора. Започваме нашата разходка през приказните брегове на черногорието от град Херцег нови. Нашата първа спирка ще ин отведе до изкуствения остров намиращ се във морските води на град Пераст. Там, с моторно корабче, ще посетим църквата с иконата на Богородица от скалата. След което се отправяме към средновековния град Котор. По своята красота той може да заеме достойно място до Дубровник. Ще имате възможността да се насладите на атмосферата в старинния град, както и да направите красиви снимки на пристанището, а с малко късмет пред обектива Ви ще се появят величествените лайнери в Бока Которския залив. След като сме събрали множество впечатления е време да се отправим към друг средновековен град по черногорската ривиера – Будва. Привечер настаняване в хотел в Будва. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН: Будва – България

Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя фотопауза при остров „Св. Стефан“  най – луксозния курортен комплекс на Черна гора. Преминаване през езерото Шкодра и посещение на манастир ”Морач” - построен в периода 1251-1252 година от княз Стефан, син на Вукан и внук на Стефан Неман - основател на сръбската средновековна династия. Стенописите на главната църква са от 1260 година. През 15 век манастирът запустява и се срутва, но е възстановен през 1570 година. През 18 век е средище на съпротивата и борбата на морачане и околните области срещу турците, докато през 1820 година не влиза в състава на свободна Черна Гора. Фреските от ХІІІ век, изобразяващи живота на пророк Илия в притвора са изумителни. Природата около манастира е като в приказка. Пристигане вечерта.

Редовни цена на турист без отстъпка

Тръгване от

 двойна или тройна стая

 единична стая

дете до 12г.с  2 родители

дете до 12г.  с 1 родител

 час на отпътуване

място на отпътуване

трансфер при мин. 4 човека

София

       506,00 лв.

       656,00 лв.

       455,40 лв.

       480,70 лв.

9:00ч 

бензин. "Марешки" на северна тангента

 

Пазарджик и Пловдив

       516,00 лв.

       666,00 лв.

       464,40 лв.

       490,20 лв.

8:00ч - Пазарджик      7:30ч -  Пловдив

Пазарджик  LUKOIL на АМ"Тракия Пловдив"HAPPY" на АМ"Тракия"

 

Стара Загора

       526,00 лв.

       676,00 лв.

       473,40 лв.

       499,70 лв.

7:00ч

LUKOIL на птицекомбината

 

Сливен и Ямбол

       536,00 лв.

       686,00 лв.

       482,40 лв.

       509,20 лв.

6:30ч 

Сливен- OMV     АМ Тракия                   Ямбол от бенз.OMAX

 

Карнобат и Айтос

       541,00 лв.

       691,00 лв.

       486,90 лв.

       513,95 лв.

6:00ч Карнобат        5:30 - Айтос

Карнобат- LUKOIL         Айтос от кръговото 

 

Бургас

       546,00 лв.

       696,00 лв.

       491,40 лв.

       518,70 лв.

5:00ч 

Спирката на краставицата

 

Поморие и Несебър

       556,00 лв.

       706,00 лв.

       500,40 лв.

       528,20 лв.

4:30ч - Поморие        4:00ч - Несебър

Поморие от хотел "Феста Поморие" Несебър от OMV

включен в цената

Варна и Шумен

       581,00 лв.

       731,00 лв.

       522,90 лв.

       551,95 лв.

2:30ч 

Варна - бенз. OMV на автогарата             Шумен -бенз. OMV

включен в цената

Цената включва:

 • транспорт със собствен комфортен автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Белград; 
 • 1 нощувка със закуска в хотел  3* в Загреб; 
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Неум;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Будва
 • Посещение на Плитвички езера
 • Посещение на средновековните Котор и Будва в Черна гора
 • Придружител / водач на агенцията по време на пътуването; 
 • Пътни, гранични, паркинг.
 • Медицинска застраховка на стойност 10000 евро по 2 лв на ден

Цената НЕ включва:

 • Разходи от личен характер
 • Панорамна автобусно-пешеходна обиколка на Белград с местен лицензиран екскурзовод– 10 евро
 • Панорамна автобусно-пешеходна обиколка на Загреб с местен лицензиран екскурзовод– 10 евро
 • Разходка с корабче по р.Сава и Дунав. – 15евро
 • Автобусна панорамна обиколка на Дубровнишката ривиера и посещение на Дубровник и Цавтат с местен лицензиран екскурзовод– 25 евро с вкл . чек пойнт. И местен екскурзовод
 • Входни такси за обекти и мероприятия посещавани по желание:
 • В Дубровник - Двореца на княза - 150 НRK; Крепостните стени – 200 НRK, деца до 18 г. – 30 HRK; Доминикански манастир – 30 НRK, деца - 20 HRK; Старата аптека във Францисканския манастир – 25 HRK, деца - 15 HRK; лифт в Дубровник – 170 HRK, дете 4-12 г. – 50 HRK; Съкровищница в Катедралата – 20 HRK, деца 8 HRK; корабче до Остров Локрум – 150 HRK
 • Плитвичките езера - 150 HRK /входна такса + влакче + корабче/, деца под 7 г. – безпл., деца 7–18 г. – 80 HRK, студенти –100 HRK (студентите ползват намаление при представяне на международна студентска карта); 
 • Входна такса за Котор – 1 евро
 • Разходка с корабче до о-в „Богородица от скалата” – 5 евро
 • Доплащане за единична стая – 30 лв на вечер
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро по 2 лв на ден за лица над 65 г.

 

Отстъпки:

·         Ранно записване до 90 дни преди отпътуване – 10%  от пакетната цена

·         Ранно записване до 60 дни преди отпътуване –  5%  от пакетната цена

·         Ранно записване до 30 дни преди отпътуване –  3 % от пакетната цена

·         Група над 6 човека -  10 лв от пакетената цена

·         Група над 10 човека -  15 лв от пакетената цена

·         Група над 15 човека -  20 лв от пакетената цена

·         Група над 20 човека -  30 лв от пакетената цена