Екскурзии Хърватия

ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЛЮБЛЯНА – ПОСТОЙНА

Продължителност:

Транспорт:

Дати на отпътуване:

Цена от: 350 лв.
Програма
ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЛЮБЛЯНА – ПОСТОЙНА
 
Ден 1: Варна – Пловдив – София – Белград – Загреб
Отпътуване от Варна в 17:30ч. – ул. Антим I, от Бургас в 20:00ч. – бензиностанция ОМВ до Метро, от Стара Загора в 22:00ч.– бензиностанция Шел /до бившия Птицекомбинат/, от Пловдив в 23:00ч. – бензиностанция „Шел“ до „Хепи“ /или бензиностанция ОМВ на бул. Дунав, при мин.5 чов./, от София в 01:30ч.– бензиностанция ОМВ до Западен парк. Преминаване на ГКПП Калотина. Транзитно пътуване през територията на Р Сърбия.
Ден 2: Загреб
Пристигане в Загреб. Програма в столицата на Хърватия – сърцето на политическия, икономическия и културния живот на държавата, разположен по склоновете на планина Медведница и покрай бреговете на река Сава, разделен на две части: Старият град /Gornji Grad/, който включва районите на Градец и Каптол, и модерната зона /Долен град или Donji Grad/. Горният град на Загреб е дом на основните центрове на административната, политическата и църковна власт. Долният град се развива около поредица от паркове, градини и открити пространства известни като „зелена подкова“. Пешеходна разходка – стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол, площад Бан Йосип Йелачич, където Горният и Долният град на Загреб се срещат и има огромно изобилие от оживени заведения с летни тераси, както и множество магазини. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 3: Загреб – Плитвички езера
Закуска. Отпътуване за „Плитвичките езера“ – най-красивият и известен хърватски природен национален парк. Красотата на националния парк се крие в неговите шестнадесет езера, свързани помежду си чрез поредица от водопади, в комбинация с гориста местност, изобилна зеленина и впечатляващи природни картини. Природния феномен се простира на площ от 30 000 ха, докато езерата се присъединят заедно на разстояние от осем километра между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Разглеждане на природния парк по един от туристическите маршрути /около 4 - 5 часа/, който включва пешеходна разходка и пътуване с корабче. Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 4: Загреб – Любляна – пещерата „Постойна“
Закуска. По желание допълнителна екскурзия до пещерата „Постойна“ и столицата на Словения –гр. Любляна. Пещерата „Постойна“ представлява карстова пещерна система с дължина 27 км и предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света и включва придвижване с влакче и пешеходен маршрут. В Постойна живее ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. Разходка в столицата на Словения – гр. Любляна – впечатляващ град, съчетал най-хубавото от балканското и венецианското влияние. Мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата и техните статуи, графики и изображенията са навсякъде. Пешеходна разходка – Централният площад, Тримостието – ансамбъл от три моста над река Любляница, Катедралата „Св. Николай“ и др. Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 5: Загреб – София – Пловдив – Варна
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София, късно през нощта в Бургас, Варна и Русе.
 
Цената е на човек и включва:
üТранспорт с комфортен туристически автобус;
ü3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3* в Загреб или район, при настаняване в двойни и тройни стаи;
üПосещение на Природен парк „Плитвички езера“ /входната такса се заплаща отделно/;
üПътни и туристически такси;
üВодач представител на фирмата-организатор по време на пътуването.
 
Цената не включва:
üВходни такси и билети за туристически обекти, посочени в програмата;
üПанорамна обиколка на Загреб с местен екскурзовод – 10 евро;
üЕкскурзия до пещерата „Постойна“ и гр. Любляна – 15 евро /входните такси се заплащат отделно/;
üMедицинска застраховка10лв. за лица до 69 год. за целия период; за лица над 70 год. – 18 лв.;
üНастаняване в единична стая – 75 лв.
üГоривна такса
 
Допълнителна информация:
- Условия за записване: депозит – 30%, доплащане до 10 дни преди пътуването.
- Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 40 туристи.
- Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
-Всички изброени обекти по време на туристическите обиколки в градовете се разглеждат панорамно.
- Допълнителни екскурзии и мероприятия по програмата се осъществяват при минимум 20 туриста.
- Възможни са промени в последователността за посещение на посочените обекти.
- Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.
- Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек.
 
Ориентировъчни валутни курсове: 1 евро – 7,50 хърватски куни; 1 евро – 118 сръбски динари.
Ориентировъчни входни такси на обектите: Плитвички езера – възрастни 300 HRK; деца от 7 до 18 год.120 HRK; Пещера Постойна – възрастни 28 евро; студенти от 16 год. до 25 год. – 23,30 евро; деца от 6 год. до 15 год. – 17 евро.
 
Необходими документи:
- Валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).
- Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/.
- Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания застраната.
 
Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при промяна в цените на горивата и валутните курсове и при възникнали и независещи от него обстоятелства.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.