екскурзии франция с автобус

Френска ривиера и Барселона

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Дати на отпътуване:

Цена от: 1191 лв.
Програма

 

1 ден – Бурас – Загреб

Отпътуване от Бургас в 01.00 часа от ул.”Демокрация” Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане вечерта в Загреб. При възможност пешеходна екскурзия , включваща посещение на Катедралата, централния площад “Бан Йелачич”, Стария град: Каптол и Градец; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. По време на обиколката ще видите различни сгради в австро-унгарски стил, музикалната академия, театъра, приличащ много на нашия театър ”Иван Вазов”, множество красиви паркове. Ще се насладите на изумителната смесица от комунистически постройки и величествени барокови сгради.  Настаняване в хотел. Нощувка.

2 денЗагреб -Верона

Закуска. Отпътуване за Италия. Верона се намира на река Адидже в близост до езерото Гарда. Поради значението и стойността на многото исторически сгради Верона е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. В града има много римски и средновековни паметници. Верона е известна с римския амфитеатър и е третия по големина в Италия след колизеума в Рим и арената в Капуа. Дори и днес се използва за публични събития, изложби, театър и опера през топлите летни вечери. Начало на пешеходната обиколка - площад Бра, свързан с елегантната и живописна улица Мацини, древноримският амфитеатър Арена ди Верона, площад Ербe  с колоритния пазар, площад дей Сеньори,  къщата на Жулиета. Настаняване в хотел. Нощувка. 

3 ден – Верона - Монако – Монте Карло – Ница

Закуска. Отпътуване за Френска Ривиера. Княжество Монако известно още като Монако е конституционна монархия и град-държава в Западна Европа разположено на френската ревиера между Средиземно море и Франция. То е едно от петте европейски микродържави и втората най-малка страна в света. Монако е най-гъсто населената държава на Земята. Посещение на Княжество Монако и неговата столица с екзотичната Ботаническа градина, Океанографския музей, Катедралата, Двореца на принц Рение. Разходката продължава към Монте Карло и най – прочутото в света игрално казино, превърнало се в синоним на хазарта. Панорамна автобусна обиколка по Промнад дез англе покрай Залива на ангелите в Ница. Настаняване в хотел в едно от селищата на Лазурния бряг. Нощувка.

4 ден – Ница - Кан – Барселона

Закуска. Отпътуване за Кан. Кан е изключително луксозно място, всичко там е класно магазини, хотели и ресторанти. Това е следствие от факта, че там се организира един от най – старите и престижни фестивали, а именно филмовия фестивал Кан. Той се провежда ежегодно, обикновено през май. Разходка по прочутия крайбрежен  булевард Ла Кроазет с Двореца на Международния филмов фестивал, Алеята на славата и луксозния хотел Карлтон. Отпътуване за Испания. Настаняване в хотел в покрайнините на Барселона. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Барселона

Закуска. Барселона е столица на автономната област Каталония и вторият по големина град в Испания. Безспорно Барселона е един от най-красивите градове на планетата. Първите неща, които ще ви направят впечатление са светлите и слънчеви нюанси в които са оцветени фасадите на сградите и изключителното усещане за хармония, което лъха на всякъде. Вероятно Барселона днес нямаше да е това, което е ако не беше докосната от таланта на великия Антони Гауди. Той е човекът оставил най-силно своя отпечатък върху местната архитектура. Перлата на неговия труд е най-грандиозната катедрала, която западът е виждал – Саграда Фамилия.  Предполага се, че ще бъде напълно готова през 2036-та година. На любителите на ексцентризма повече ще се хареса парка Гюел, който ще ви накара да се почувствате като в „Алиса в страната на чудесата” заради странните си къщички, стълбища, замъци и какво ли още не. И всичко това е с най-невероятни, причудливи форми и заобиколено от гъста средиземноморска растителност. Какво да кажем, освен още веднъж да повторим думата шедьовър. Иначе този шеметно развиващ се град не е подминат и от модерното строителство. Панорамна автобусна обиколка, включваща старото пристанище с паметника на Колумб, Ла Педрера (UNESCO), Ла Саграда Фамилия, парка Гуел (UNESCO) – творби на Гауди. Пешеходна разходка по известната улица Лас Рамблас, площад Реал и из Готическия квартал с Катедралата на Света Еулалия. Свободно време. Посещение на светлинно шоу „Вълшебните фонтани” – една феерия от цветове, светлини, музика и водни пръски. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден – Барселона

Закуска. По желание: екскурзия до манастира Монсерат, живописно разположен в едноименната планина  – най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, известен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала. И панорамна автобусна обиколка, включваща Националния дворец, хълма Монджуик с „Олимпийския пръстен” (Стадионът, Дворецът на спорта, сградата на Фондация Жоан Миро). Разглеждане по желание на музея на стадиона Ноу Камп. Свободно време. Вечерта по желание посещение на фламенко шоу. Нощувка.

7 ден – Барселона – България – самолет

Закуска. Трансфер до летището. Полет до Блгария. Трансфер до града на отпътуване.

 

 

Цена на турист

Тръгване от

Цена на възрастен в двойна или тройна стая

Цена за единична стая

Цена на дете до 12г.  с един родител

София

1 121,00 лв.

1 371,00 лв.

1 064,95 лв.

Пазарджик и Пловдив

1 151,00 лв.

1 401,00 лв.

1 093,45 лв.

Стара Загора

1 161,00 лв.

1 411,00 лв.

1 102,95 лв.

Сливен и Ямбол

1 171,00 лв.

1 421,00 лв.

1 112,45 лв.

Карнобат и Айтос

1 181,00 лв.

1 431,00 лв.

1 121,95 лв.

Бургас

1 191,00 лв.

1 441,00 лв.

1 131,45 лв.

Поморие и Несебър

1 201,00 лв.

1 451,00 лв.

1 140,95 лв.

Варна и Шумен

1 221,00 лв.

1 471,00 лв.

1 159,95 лв.

 

 

 

Пакетната цена включва:

Ø  транспорт с туристически автобус 4*

Ø  Самолетен билет с летищни такси  София - Барселона - София

Ø  една нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб

Ø  една нощувка със закуска в хотел 3* около Верона

Ø  една нощувка със закуска в хотел 2*/3* на Френската ривиера

Ø  три нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Барселона

Ø  туристическа програма в градове и обекти по маршрута,

Ø  водач

 

 

Пакетната цена не включва:

Ø  входните такси за туристическите обекти

Ø  фламенко шоу с програма и напитка – 35 евро на възрастен 25 евро на дете с

Ø  Манастира Монсерат, хълма Монджуик и Олимпийския пръстен – 25 евро.

Ø  туристическа такса в хотела на турист на ден – 0,75 EUR за хотел 3*

 

 

Входни такси:

Ø  Верона - Къщата на Жулиета – 6.00 EUR – възрастни, 5.00 EUR – деца;

Ø  Монако - Дворецът на фамилията Грималди – вход за държавните апартаменти – 8.00 EUR за възрастни, за деца от 08-14 год. и студенти – 4.00 EUR, не предоставят цена за група, комбиниран вход държавни апартаменти + Океанографски музей – за възрастни 19.00 EUR, деца от 04-07 г. – 7.00 EUR, деца от 08-12 г. – 9.00 EUR, деца от 13-18 г. и студенти – 11.00 EUR;

Ø  Барселона - вход за Океонографския музей /Аквариума - 20.00 EUR, за деца с височина до 90 см – безплатно, с височина от 90 см до 1.10 м – мини тарифа – 5.00 EUR, с височина от 1.10 м до 1.40 м – 15.00 EUR, Стадионът Ноу Камп + музей – 26.00 EUR, за деца до 05 г. – безплатно, от 06-13 г. – 20.00 EUR, за възрастни над 70 г. и студенти – 20.00 EUR, Парк Гуел – за възрастни 8.00 EUR, за деца до 06 г. – безплатно, за деца от 07-12 г. – 5.60 EUR, за възрастни над 65 г. – 5.60 EUR, "Саграда Фамилия" (17 EUR, за деца до 11 г. - безплатно)

 

Важно! 
• Представлението  на «Вълшебни фонтани» е безплатно и в случай на затваряне на фонтаните за профилактика  не може да бъде компенсирано.

 

 

 

Необходими документи:  При пътуване до държави от ЕС, Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. За всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и  копие/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

 

Такса отказ от тур.пътуване:

·         ако потребителя се откаже до 30 дни преди датата на отпътуване, той не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия при закупени самолетни билети);

·         ако потребителя се откаже от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

·         ако потребителя се откаже от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;

·         ако отказът на потребителя е  под 7 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия заявени  и заплатени в офиса на туроператора или негов представител се ползват с отстъпка 10%.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването.

*Туроператорът не е страна по застрахователното събите и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъсненине от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.