екскурзии италия с автобус

Класическа Италия

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Дати на отпътуване:

Цена от: 770 лв.
Програма

 

 

Когато кажем, музика, любов, романтика замисляме се Франция или Италия?  Но ако добавим: прекрасна древна архитектура, велики императори, пица или само Ватикана е това вече е Италия! Страна създадала най– трагичните, романтични любовни истории, отгледала велики императори, родина на  най– внушителните ренисансови постройки!

 

1 Ден: Бургас– Любляна–1300 km

01.00 ч. - отпътуване от Бургас от ул. Демокрация спирката на краставицата, от София в  по маршрут Белград – Загреб–Любляна. Настаняване в Любляна вечерта. Нощувка.

2 Ден: Лбюляна– Флоренция - 480 km

ЗакускаПо ппътя разглеждане на Падуа. Една от големите забележителности на града е средновековната градска зала PalazzodellaRagione, която е с най-дългия покрив в света /81,5 м/, крепящ се без никакви подпиращи колони! Светият площад с базиликата "Сан Антонио";параклиса "Сан Джорджо";статуята на Еразмо Гатамелата,  и площад “Прадо дела Вале”. Свободно време. Отпътуване за Флоренция. Нощувка в района на Флоренция.

3 Ден: Флоренция – Тиволи - 300 km

Закуска. По желание и срещу допълнитено запбащане: разглеждане на Флоренция Възможно е ползването на влак. Туристическа програма с екскурзовод (около 2 ч.): църквата "Санта Кроче", наричана още "национален пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; кварталът на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с купола на Брунелески и кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с Вратите на рая; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио" и Лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, дворецът "Пити" и градините "Боболи",  галерия "Уфици"/само с предварителна заявка/. Свободно време.  Отпътуване за Тиволи. Посещение на вила ДЕсте. Попадайки в романтичната прегръдка на Вила дЕсте, възможно е да решите, че сте попаднали в Рая. Това чудо на инженерния гений, както го наричат някои туристи остава завинаги в сърцата им. Прекрасните художествени произведения, величествените фонтани, красиво поддържаните градини, всичко това е малка част от великолепието на тази ренесансова вила.Настаняване в хотела. Нощувка.

4 Ден:Рим

Закуска. По желание: Пешеходна туристическа обиколка с екскурзовод на български език "Древен Рим": Римските форуми, Колизеума /отвън/ архитектурно красота, символ и на римското величие и наримската жестокост; място за тържества и място за убийства; Арката на Константин, площад "Капитолия" – древното сърце на Рим, площад „Венеция”, посещение на Пантеона. Построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си, до ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Куполът символизира небесния свод. Следобяд: площад ”Навона”, Виа дел Корсо, фонтана  ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим;площад “Испания”, с формата на пеперуда. Свободно време. Нощувка.

5 Ден: Рим

Закуска. Свободен ден в Рим (необходимо е ползване на местен и градски транспорт)  или по желание разглеждане на Ватикана с местен екскурзовод – център на христианството и най-малката държава в света. Посещение на базилика и площад "Свети Петър” - най-голямата християнска църква в света. По желание и с предварителна заявка посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела. Ватиканските музеи, които датират още от XVIвек, днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод.  Свободно време. Нощувка.

6 Ден:Рим–Верона- Венеция –350 km

Закуска. Отпътуване за Венеция. По пътя разглеждани на Верона, която се намира на река Адидже в близост до езерото Гарда. Поради значението и стойността на многото исторически сгради Верона е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. В града има много римски и средновековни паметници. Верона е известна с римския амфитеатър и е третия по големина в Италия след колизеума в Рим и арената в Капуа. Дори и днес се използва за публични събития, изложби, театър и опера през топлите летни вечери. Начало на пешеходната обиколка - площад Бра, свързан с елегантната и живописна улица Мацини, древноримският амфитеатър Арена ди Верона, площад Ербe  с колоритния пазар, площад дей Сеньори,  къщата на Жулиета. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Лидо ди Йезоло или Тревизо/. Нощувка.

7 Ден: Венеция – Загреб–380 km

Закуска. Отпътуване с корабче до Венеция. Преди това ще посетим остров Бурано, за да се насладим на прекрасните дантелени произведения и разноцветни къщи. Следваща спирка ще е остров Мурано известен с висококачествените с изделия от стъкло, чийто начин на изработка е бил пазен дълги години в тайна. Пешеходна разходка с екскурзовод на Венеция за да видим: площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията – един от символите на Венеция; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време за да се разходим по уличките на Венеция, а защо не и романтична разохдка с гондола. В 16:00ч Отпътуване към Загреб. Нощувка.

8 Ден: Загреб – Бургас–1100 km

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

 

ПАКEТНИ ЦЕНИ, МЯСТО И ЧАС НА ОТПЪТУВАНЕ

Тръгване от

Цена на възрастен в двойна или тройна стая

Цена за единична стая

Цена на дете до 12г. настанено с двамата родители

Цена на дете до 12г. настанено с един родител

ориентировъчен час на отпътуване

София

730

880

657

693,5

06:00ч

Пазарджик и Пловдив

740

890

666

703

4:30ч - Пазарджик      4:00ч -  Пловдив

Стара Загора

750

900

675

712,5

3:00ч

Сливен и Ямбол

760

910

684

722

2:30ч

Карнобат и Айтос

765

915

688,5

726,75

2:00ч Карнобат        1:30 - Айтос

Бургас

770

920

693

731,5

1:00ч

Поморие и Несебър

780

930

702

741

00:30ч - Поморие        5:00ч - Несебър

Варна и Шумен

805

955

724,5

764,75

22:30ч

ЦЕНИТЕ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ü  Транспорт с комфортен лицензиран туристически автобус

ü  Пътни такси и чек пойнт за автобуса в Пунта Сабиони Венеция

ü  1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна

ü  1 нощувка със закуска в хотел 3*в района на Флоренция

ü  1 нощувка със закуска в хотел 3*в района на Венеция/ Тревизо или Лидо ди Йезоло

ü  3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Рим

ü  1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб

ü  Пешеходни разходки в  Падуа, Верона

ü  Посещение  на Вила ДЕсте

ü  Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

ü  Медицинска застраховка“ Помощ в чужбина“

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

ü  Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)

ü  Туристическа програма във Флоренция, с екскурзовод, транспорт, двупосочен билет за влака–15 евро задължително се заявява при подписване на договора

ü  Туристическа програма в Рим с екскурзовод, транспорт, двупосочен билет за влака–15 евро, задължително се заявява при подписване на договора

ü  Туристическа програма във Венеция, Бурано, Мурано с екскурзовод, транспорт и двупосочен билет– 25 евро, задължително се заявява при подписване на договора

ü  Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод и предварителна резервация – 35 евро, задължително се заявява и заплаща при подписване на договора

ü  Доплащане за единична стая – по 30 лв на вечер

ü  Градски транспорт