Екскурзии Сърбия

Великден в Белград

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Дати на отпътуване:

Цена от: 319 лв.
Програма

ПЪРВИ ДЕН: Бургас – Белград – 750 км

Отпътуване по маршрут Бургас - Белград. Ранният следобед пристигане в Белград. По желание: Панорамна автобусно – пешеходна програма в Белград - обиколка с местен екскурзовод и разглеждане забележителностите на града:  Катедралния храм ”Св.Сава”, най-големият православен храм на Балканите, чието изграждане започва в 1894 г. - посещение на храма. Обиколката продължава с разглеждане на главните забележителности в централната част на града: Площад “Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради към крепостта „Калемегдан”, където е втората пешеходна разходка и фотопауза. Обиколката завършва с преминаване по Бранковия мост през р. Сава в посока Нови Белград и разглеждане на новия Белград. Обиколката е с времетраене 2 часа. Настаняване в хотел 3*. Нощувка

 

ВТОРИ ДЕН: Белград – Нови сад -90 км

Закуска. По желание: Разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав с прекрасна гледка към Калемегдан, кв. Земун и Нови Белград. / По желание и срещу допълнително заплащане/ Времетраене 1,5 часа.

По желание екскурзия до Войводина: Отпътувяне за гр. Нови Сад. По пътя ще посетим Сремски Карловци и манастира Крушедол, който е част от сръбската Света гора. Този религиозен център от ХVІ век е свързан с владетелския род Бранкович. В манастира са погребани няколко изтъкнати личности от сръбската история, включително крал Милан І (1872-1889). Посещение на Сремски Карловци - религиозен, културен и просветен център в сръбските земи под унгарско управление от ХVІ век. Пешеходна обиколка на центъра с църквата “Св. Никола”, чешмата с четирите лъва, лятната резиденция на патриарха, най-старата сръбска гимназия.

Пешеходна разходка в Нови Сад: Петроварадинската крепост и Градския музей, улиците “Дунавска” и “Змай Йовина”, православната църква, католическата църква, синагогата. Свободно време. Връщане в Белград.

По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в традиционен Белградски ресторант с жива музика на. Заявките и заплащането се правят преди отпътуването – при внасянето на последната вноска. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН: Белград – Ниш- – Дяволския град– 230 км

Закуска. Отпътуване за Ниш – древния Наисус, където e роден император Константин Велики. Свободно време в центъра на Ниш или По желание посещение на Дяволският град - една от сръбските природни забележителности разположени в близост до Ниш. Впечатляващият комплекс от каменни и пясъчни образувания изпревари в надпреварата за нови природни чудеса на света Белоградчишките скали. Местността, разположена на югозападните склонове на Радан планина, е предпочитана екскурзия и от сърби, и чужденци . Нощувка в Ниш.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Бургас–Ниш– 550км

Закуска. По желание тур по забележителностит на Ниш вкл:Посещение на Челе кула – един от най-страховитите паметници, които пазят черепите на убити хайдути. Недалеч от Челе Кула е Медиана, останки от римски дворец от IV в. на император Константин. Разкопките разкриват мозайки, форум и гигантски склад за зърно.Посещение на крепостта. Свободно време. В раниният следобед отпътуване за България. Пристигане в Бургас  вечерта. 

 

 

тръгване от

Бургас

Поморие

Несебър

Варна

Шумен

ЦЕНА

319

329

329

354

354

ориентировъчен час на отпътуване

03:00ч

2:30ч

2:00ч

00:30ч

00:30ч

място на отпътуване

спирката на краставицата

Феста Поморие

бенз. OMV

бенз. OMV на автогарата

северна Тангента бензин. до Метро 2

с трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

Отстъпка за дете до 11.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: 10%

Отстъпка за дете до 11.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: 5%

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

  •   Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
  •   2 нощувки в Белград в хотел 3 * със закуски
  • 1 нощувка със закуска в Ниш в хотел 3* със закуски
  •   Водач по време на пътуването
  • Пътни такси, паркинг
  •   Медицинска застраховка „ Помощ в Чужбина“ на стойност 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

·            Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;

·            Разходи от личен характер.

·            Автобусно - пешеходна обиколка на Белград с местен екскурзовод на български език – 10 евро;

·            Екскурзия до гр. Нови сад при мин. 25 човека - 20 евро

·            Посещение на Дяволския град– 15 евро

·            Автобусно– пешеходен тур по Ниш – 5 евро

·            Разходка с корабче по реките Сава и Дунав – 15 евро на човек при мин. 15 туриста

·            Вечеря в традиционен Белградски ресторант с жива музика - при минимум 15 записани туристи -25 евро;

·            Доплащане за единична стая - 30 лв на ден